van musicus naar
succesvol muzikaal ondernemer

Marketing training voor musici.


Maak echt werk van je muzikale passie! 
Krijg meer concerten en/of leerlingen met minder moeite.

Met de online training:

"Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer" 
ga jij leren:

 • Hoe je als musicus gemakkelijker en duurzamer aan meer werk en omzet komt! 
 • Hoe je de regie pakt en niet gaat zitten wachten en hopen of er werk langs komt.

Herken je dit?

 • Ben jij het ook zat om als musicus met veel stress te moeten ploeteren voor je geld?
 • Of weet je niet waar te beginnen om aan betaald werk te komen?
 • Zit je te wachten op leerlingen en concerten die maar niet komen?
 • Heb je geen idee over ondernemerschap?
 • Voel je je onzeker over de stappen die je moet zetten?
 • Ben je gefrustreerd omdat je niet genoeg werk en omzet hebt?
 • Raak je gedemotiveerd over je mooie passie, de muziek en wil je zelfs bijna het bijltje erbij neergooien?

Denk je ook steeds...

 • Waarom lukt het nou niet?
 • Wat moet ik nou doen om meer werk te krijgen?
 • Waarom staan ze niet in de rij om mij concerten aan te bieden?
 • Hoe ga ik daar nou weer mee om?
 • Ik begin me knap waardeloos te voelen...
 • En steeds weer die audities...
 • Ik kan mezelf nou eenmaal niet verkopen!
 • Ja, muzikaal ondernemen, maar hoe doe ik dat dan en helpt dat dan echt?
 • Marketing, het woord alleen al...
 • Commercieel zijn? Ik krijg al rillingen als ik eraan denk!!

Wat jij nodig hebt!

 • Weten wat ondernemen is
 • Ontdekken dat dat ook leuk kan zijn
 • Leren hoe een bedrijf werkt
 • Stappen weten te zetten die naar meer werk leiden
 • Ontdekken wat jou unieke bijdrage en jouw waarde is
 • Weten waarom je doet wat je doet
 • Leren omgaan met negatieve stemmetjes, die je tegenhouden
 • Sterk staan wat betreft je prijzen
 • Van dromen en wensen concrete doelen leren maken, die je wel gaat behalen
 • Een actieplan

Wat jij nodig hebt!

 • Weten wat ondernemen is
 • Ontdekken dat dat ook leuk kan zijn
 • Leren hoe een bedrijf werkt
 • Stappen weten te zetten die naar meer werk leiden
 • Ontdekken wat jou unieke bijdrage en jouw waarde is
 • Weten waarom je doet wat je doet
 • Leren omgaan met negatieve stemmetjes, die je tegenhouden
 • Sterk staan wat betreft je prijzen
 • Van dromen en wensen concrete doelen leren maken, die je wel gaat behalen
 • Een actieplan

Hoe zou het zijn..

Wanneer je met veel meer gemak en plezier wèl genoeg inkomsten hebt uit je muziek, zodat je die bijbaan kunt opgeven of wat ruimer kunt leven? Hoe is het voor je, wanneer je zou weten, hoe dat dan moet, muzikaal ondernemen en dat je ontdekt, dat het ook best leuk kan zijn, wanneer je eenmaal weet hoe? En vooral wanneer je merkt dat je bankrekening daardoor gaat groeien! 

Wanneer je minder stress ervaart, waardoor je veel gemotiveerder aan de slag kunt, om er voor te zorgen dat je wèl aan de bak komt met jouw muzikale passie?

Wanneer je jezelf minder hoeft te verkopen, omdat je een strategie hebt waarin dit vanzelf gaat?

Kortom, wanneer je resultaat behaalt en succes ervaart met jouw mooie passie, MUZIEK??

Hoe zou het zijn..

Wanneer je met veel meer gemak en plezier wèl genoeg inkomsten hebt uit je muziek, zodat je die bijbaan kunt opgeven of wat ruimer kunt leven? Hoe is het voor je, wanneer je zou weten, hoe dat dan moet, muzikaal ondernemen en dat je ontdekt, dat het ook best leuk kan zijn, wanneer je eenmaal weet hoe? En vooral wanneer je merkt dat je bankrekening daardoor gaat groeien! 

Wanneer je minder stress ervaart, waardoor je veel gemotiveerder aan de slag kunt, om er voor te zorgen dat je wèl aan de bak komt met jouw muzikale passie?

Wanneer je jezelf minder hoeft te verkopen, omdat je een strategie hebt waarin dit vanzelf gaat?

Kortom, wanneer je resultaat behaalt en succes ervaart met jouw mooie passie, MUZIEK??

Wat zeggen deelnemers over Marjolein als trainer.

Ik worstelde met hoe ik mijn muzikale bedrijf verder kan laten groeien.

 

En hoe ik dit het best zou kunnen doen. Na veel nuttige tips had ik een duidelijk overzicht wat een onderneming inhoudt en inspiratie om er iets mee te gaan doen. Ik ga een maandplanning maken om alles goed in kaart te brengen en te implementeren om mijn bedrijf als het ware opnieuw op te zetten.

Joep van Leeuwen

Ik ben je erg dankbaar voor het fijne, leerzame, soms emotionele traject. 

Ik heb zeer waardevolle dingen ontdekt waar ik heel erg blij mee ben. Doordat je je erg snel op je gemak voelt bij Marjolein, is het niet moeilijk je open te stellen en persoonlijke verhalen te vertellen. Hierdoor was het mogelijk om snel tot de kern te komen waarom bepaalde dingen niet lukken of nou eenmaal gelopen zijn zoals ze gelopen zijn.

Marjolein heeft me geleerd minder hard te oordelen over mezelf en blij te zijn met successen, hoe klein ze ook zijn of lijken!
Ik weet nu activiteiten voor mijn evenementenbureau te combineren met musiceren. Doordat ik me veel zekerder en bewuster voel, kan ik veel meer genieten van beide activiteiten. Na iedere sessie voelde ik me ‘lichter’, na de laatste sessie is dat gevoel gebleven! 

Wat zeggen deelnemers over Marjolein als trainer.

Ik worstelde met hoe ik mijn muzikale bedrijf verder kan laten groeien.

En hoe ik dit het best zou kunnen doen. Na veel nuttige tips had ik een duidelijk overzicht wat een onderneming inhoud en inspiratie om er iets mee te gaan doen. Ik ga een maandplanning maken om alles goed in kaart te brengen en te implementeren om mijn bedrijf als het ware opnieuw op te zetten.

Joep van Leeuwen

Ik ben je erg dankbaar voor het fijne, leerzame, soms emotionele traject. 

Ik heb zeer waardevolle dingen ontdekt waar ik heel erg blij mee ben. Doordat je je erg snel op je gemak voelt bij Marjolein, is het niet moeilijk je open te stellen en persoonlijke verhalen te vertellen. Hierdoor was het mogelijk om snel tot de kern te komen waarom bepaalde dingen niet lukken of nou eenmaal gelopen zijn zoals ze gelopen zijn.

Marjolein heeft me geleerd minder hard te oordelen over mezelf en blij te zijn met successen, hoe klein ze ook zijn of lijken!
Ik weet nu activiteiten voor mijn evenementenbureau te combineren met musiceren. Doordat ik me veel zekerder en bewuster voel, kan ik veel meer genieten van beide activiteiten. Na iedere sessie voelde ik me ‘lichter’, na de laatste sessie is dat gevoel gebleven! 


Over mij...

Marjolein Koetsier

Van oorsprong zangeres

Wie is Marjolein Koetsier?

Als eerste zeg ik nog altijd, dat ik zangeres ben. Zangeres zijn, gaat namelijk in je genen zitten na 40 jaar. 

Conservatorium zang

Maar toen ik van het Amsterdams conservatorium kwam, wist ik echt niet hoe aan werk te komen. Audities, waar zijn die? Hoe zet ik zelf iets op? Waar is dat werk? Hoe voer ik een muziekpraktijk? En er was ook nog eens geen internet. Ja, vaste banen waren er wel meer dan nu. En ik was blij dat ik werd aangenomen in het Groot Omroepkoor, waar ik een deeltijdbaan kreeg en nog tijd over had voor solo concerten en ensemblewerk. O.a. in de USA!

Na een tijd, bleek mijn 'middenstem' niet meer in het Groot Omroepkoor te passen, en besloot ik mijn bakens te verzetten

Coach opleiding en ervaring

Ik koos voor een coachopleiding bij Adriaan Hoogendijk, omdat ik altijd al geïnteresseerd was in mensen en hun persoonlijke groei. Mijn ontwikkeling breidde zich uit aan de hand van een scala aan cursussen en trainingen op het gebied van coaching, stem en presentatie. 

Omdat ik zelf ook veel heb opgetreden als zangeres en omdat bijna mijn hele gezin leeft van de muziek, ken ik de ins en outs van de muziekwereld heel goed. Ik ben dan ook heel blij, dat ik met al mijn ervaring en kennis zoveel voor musici kan betekenen.

Business coaching

De laatste jaren volgde ik zelf ook veel cursussen en trainingen over ondernemerschap. Onder andere aan de Open Circles Academy van Nisandeh Neta, maar ook andere business coaches hebben me op weg geholpen naar veel meer inzicht in het voeren van een bedrijf. Deze inzichten heb ik vertaald naar de muziekwereld, zodat ik jou optimaal kan helpen.

Sinds 2014 geef ik met veel plezier het succesvolle curriculum 'Voorbereidende Beroepspraktijk' over muzikaal ondernemen, aan bachelor studenten van het Haags Koninklijk Conservatorium.

Ik ben van mening, dat er nooit genoeg muziek kan klinken! Dat er daarom musici nodig zijn, die een vervullende muziekpraktijk hebben, waar ze wereld gelukkiger mee maken.


Ik ben zo blij, dat ik inmiddels een grote expertise op coachgebied heb en veel ervaring als coach en trainer, waarmee ik jou verder kan helpen. Veel musici zijn je al voor gegaan.

Alle kennis en ervaring over ondernemen betaalt zich nu ook uit in mijn eigen bedrijf en inkomen.


Dat is wat ik jou ook zo van harte gun!!

Over mij...

Marjolein Koetsier

Van oorsprong zangeres

Wie is Marjolein Koetsier?

Als eerste zeg ik nog altijd, dat ik zangeres ben. Zangeres zijn, gaat namelijk in je genen zitten na 40 jaar. 

Conservatorium zang

Maar toen ik van het Amsterdams conservatorium kwam, wist ik echt niet hoe aan werk te komen. Audities, waar zijn die? Hoe zet ik zelf iets op? Waar is dat werk? Hoe voer ik een muziekpraktijk? En er was ook nog eens geen internet. Ja, vaste banen waren er wel meer dan nu. En ik was blij dat ik werd aangenomen in het Groot Omroep Koor, waar ik een deeltijdbaan kreeg en nog tijd over had voor solo concerten en ensemblewerk. O.a. in de USA!

Na een tijd, bleek mijn 'middenstem' niet meer in het koor te passen, en besloot ik mijn bakens te verzetten

Coach opleiding en ervaring

Ik koos voor een coachopleiding bij Adriaan Hoogendijk, omdat ik altijd al geïnteresseerd was in mensen en hun persoonlijke groei. Mijn ontwikkeling breidde zich uit aan de hand van een scala aan cursussen en trainingen op het gebied van coaching, stem en presentatie. 

Omdat ik zelf ook veel heb opgetreden als zangeres en omdat bijna mijn hele gezin leeft van de muziek, ken ik de ins en outs van de muziekwereld heel goed. Ik ben dan ook heel blij, dat ik met al mijn ervaring en kennis zoveel voor musici kan betekenen.

Business coaching

De laatste jaren volgde ik zelf ook veel cursussen en trainingen over ondernemerschap. Onder andere aan de Open Circles Academy van Nisandeh Neta, maar ook andere business coaches hebben me op weg geholpen naar veel meer inzicht in het voeren van een bedrijf. Deze inzichten heb ik vertaald naar de muziekwereld, zodat ik jou optimaal kan helpen.

Want ik ben van mening, dat er nooit genoeg muziek kan klinken! Dat er daarom musici nodig zijn, die een vervullende muziekpraktijk hebben, waar ze wereld gelukkiger mee maken.


Ik ben zo blij, dat ik inmiddels een grote expertise op coachgebied heb en veel ervaring als coach en trainer, waarmee ik jou verder kan helpen. Veel musici zijn je al voor gegaan.

Alle kennis en ervaring over ondernemen betaalt zich nu ook uit in mijn eigen bedrijf en inkomen.

Dat is wat ik jou ook zo van harte gun!!

Wat jij mist!

 • Je hebt nooit geleerd over ondernemen en geen idee wat ondernemen is. Hoe kun je weten hoe het moet wanneer je dat niet hebt geleerd?
 • Je hebt geen goede marketing strategie. 
 • Je kampt met de gedachte, dat er nou eenmaal geen geld is en het een waardeloze tijd is voor de kunst en cultuur.
 • Je bent je onbewust van de invloed van deze negatieve gedachtes, die maken dat je helemaal niks onderneemt.
 • Je bent niet overtuigd van jouw waarde als musicus, als artiest, als kunstenaar.
 • Je hebt geen goede focus,
 • Je heb geen strategie en maakt geen plan,
 • Je stelt geen doelen.
 • Bij anderen lijkt alles vanzelf te gaan. Waarom zou jij wel zo hard moeten werken?

Wat jij mist!

 • Je hebt nooit geleerd over ondernemen en geen idee wat ondernemen is. Hoe kun je weten hoe het moet wanneer je dat niet hebt geleerd?
 • Je hebt geen goede marketing strategie. 
 • Je kampt met de gedachte, dat er nou eenmaal geen geld is en het een waardeloze tijd is voor de kunst en cultuur.
 • Je bent je onbewust van de invloed van deze negatieve gedachtes, die maken dat je helemaal niks onderneemt.
 • Je bent niet overtuigd van jouw waarde als musicus, als artiest, als kunstenaar.
 • Je hebt geen goede focus,
 • Je heb geen strategie en maakt geen plan,
 • Je stelt geen doelen.
 • Bij anderen lijkt alles vanzelf te gaan. Waarom zou jij wel zo hard moeten werken?

Wat zeggen deelnemers over het online programma.

Boven verwachting veel geleerd!

Wanneer je als afgestudeerd musicus het beroepsleven instapt, word je met zoveel meer geconfronteerd dan je op het conservatorium leerde. Acquisitie, marketing, boekhouding en al dan niet onderhandelen over je prijs, zijn zaken die ver af staan van solist, orkestmusicus of docent willen zijn. 

Door de online training van Marjolein werd ik constant op nieuwe gedachten gebracht. Je leert je eigen vak te bezien vanuit de kant van de afnemer, de leerling (zijn ouders), de klant! Dat zorgt ervoor dat je heel gedetailleerd onder de loep gaat nemen wát jij te bieden hebt en waarom mensen bij jou moeten zijn.

In deze training kwam ik erachter hoe divers mijn vak is en dat ik verschillende doelgroepen heb, die ik op verschillende manieren kan weten te bereiken, wil ik mijn heerlijke vak kunnen blijven uitvoeren en daar ook van kunnen leven.

Met passie alleen kom je er niet, je moet echt actief op meerdere terreinen aan het werk!

Judith Jamin

Ik kan nu veel gerichter werken!

Door de online training heb ik een duidelijker beeld van alle onderdelen van mijn onderneming. Ik kan nu veel gerichter werken: ook aan de delen die ik minder leuk of moeilijk vind, zoals PR en marketing. Ik heb het enthousiasme voor mijn werk weer gevonden, en ben volop bezig met nieuwe plannen.

Ik vond het heel prettig dat ik de cursus online kon volgen in mijn eigen tempo. De opdrachten sluiten goed aan bij iedere les en ik kon alles opschrijven in het handige werkboek. In de live bijeenkomsten en individuele sessie kreeg ik veel extra tips, gericht op mijn specifieke situatie.

Lauren Armishaw

De training is de investering waard, je zult het zien!

Als ‘selfmade’ zangeres vond ik het altijd lastig mezelf te plaatsen in de muziekwereld.
En als creatief, sensitief persoon is ondernemen nou niet bepaald een feestelijke prioriteit.
Door de training ben ik mijn muziekactiviteiten veel zakelijker gaan benaderen.
Ik kan anderen beter uitleggen wat ik doe en waarom.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, omdat mijn missie nu duidelijk op papier staat.
Mijn website ziet er nu goed uit en met mijn nieuwsbrief kan ik ook aan de slag.
Ik ben geïnspireerd om het proces van de zakelijke mindset verbetering door te zetten en heb er zowaar lol in gekregen.
Dus als je klaar bent met de training...begint het eigenlijk pas!
De training is de investering waard, je zult het zien!

Karin Dijkstra

Wat zeggen deelnemers over het online programma.

Boven verwachting veel geleerd!

Wanneer je als afgestudeerd musicus het beroepsleven instapt, word je met zoveel meer geconfronteerd dan je op het conservatorium leerde. Acquisitie, marketing, boekhouding en al dan niet onderhandelen over je prijs, zijn zaken die ver af staan van solist, orkestmusicus of docent willen zijn. 


Door de online training van Marjolein werd ik constant op nieuwe gedachten gebracht. Je leert je eigen vak te bezien vanuit de kant van de afnemer, de leerling (zijn ouders), de klant! Dat zorgt ervoor dat je heel gedetailleerd onder de loep gaat nemen wát jij te bieden hebt en waarom mensen bij jou moeten zijn.


In deze training kwam ik erachter hoe divers mijn vak is en dat ik verschillende doelgroepen heb, die ik op verschillende manieren kan weten te bereiken, wil ik mijn heerlijke vak kunnen blijven uitvoeren en daar ook van kunnen leven.


Met passie alleen kom je er niet, je moet echt actief op meerdere terreinen aan het werk!

Judith Jamin

Ik kan nu veel gerichter werken!

Door de online training heb ik een duidelijker beeld van alle onderdelen van mijn onderneming. Ik kan nu veel gerichter werken: ook aan de delen die ik minder leuk of moeilijk vinden, zoals PR en marketing. Ik heb het enthousiasme voor mijn werk weer gevonden, en ben volop bezig met nieuwe plannen.

Ik vond het heel prettig dat ik de cursus online kon volgen in mijn eigen tempo. De opdrachten sluiten goed aan bij ieder les en kon ik alles opschrijven in de handige werkboek. In de live bijeenkomsten en individuele sessie kreeg ik veel extra tips gericht op mijn specifieke situatie.

Lauren Armishaw

De training is de investering waard, je zult het zien!

Als ‘selfmade’ zangeres vond ik het altijd lastig mezelf te plaatsen in de muziekwereld. En als creatief, sensitief persoon is ondernemen nou niet bepaald een feestelijke prioriteit.
Door de training ben ik mijn muziekactiviteiten veel zakelijker gaan benaderen.
Ik kan anderen beter uitleggen wat ik doe en waarom. 
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, omdat mijn missie nu duidelijk op papier staat.
Mijn website ziet er nu goed uit en met mijn nieuwsbrief kan ik ook aan de slag.
Ik ben geïnspireerd om het proces van de zakelijke mindsetverbetering door te zetten en heb er zowaar lol in gekregen.
Dus als je klaar bent met de training...begint het eigenlijk pas!
De training is de investering waard, je zult het zien.


In deze online training...

ga je aan de slag met lessen, die je stapsgewijs een plan bieden om grip te krijgen op jouw muzikale onderneming. Gedurende 4 maanden krijg je iedere 2 weken een mail met opdrachten, tools, een strategie en nog veel meer waardevolle inhoud, waarmee je wèl meer werk en omzet gaat behalen.

Jij krijgt de regie over jouw wensen en dromen t.a.v je muziek. De online training bestaat uit 4 modules met wel 24 lessen, met filmpjes, tekst en opdrachten. Na het volgen van deze cursus weet jij, hoe je van jouw passie, jouw muziek, letterlijk meer werk kunt maken. Je hebt een werkboek met een stappenplan, waarmee je direct aan de slag kunt. 

In de onderstaande modules ga je dieper in op onderwerpen, als doelgroep, je ideale publiek, hoe je door een bijdrage te leveren minder in de ''verkoopstand'' hoeft en hoe het werk vanzelf makkelijker naar je toekomt.

De modules...

module 1

Maak werk van je passie

De 1ste module gaat over:

 • Wat een bedrijf is en hoe het is opgebouwd.
 • Wat je moet weten wanneer je start.
 • Wat het belang is van je Why.
 • Wat je beweegredenen zijn om te ondernemen en wat jouw waarde is!
 • Hoe je echt werk maakt van je passie.

module 2

Help, ik kan mezelf niet verkopen

In de 2de module leer je:

 • Een marketing strategie waarmee  'verkopen' vanzelf gaat!
 • Wat jouw ideale klant en jouw specifieke doelgroep is.
 • Welke behoefte jij vervult.
 • Hoe je zorgt, dat je klanten en opdrachtgevers bij je terugkomen.  

module 3

strategische wegen

De 3de module gaat over :

 • Welke strategische wegen er zijn.
 • Zichtbaarheid op sociale media.
 • Nieuwsbrief.
 • Netwerken.
 • Financiering: prijsbepaling en fondsen.

module 4

mij lukt nooit wat

De 4de module helpt je met :

 • Een ondersteunende Mindset.
 • Hoe je om gaat met negatieve blokkerende gedachtes.
 • Haalbare doelen te stellen en te plannen.
 • Een helder actieplan voor de toekomst.

In deze vier modules leid ik je naar een helder actie plan voor de toekomst..

 Je krijgt een werkboek en toegang tot een besloten FB-groep. Ook zullen er optioneel live bijeenkomsten zijn of individuele coahing sessies.


Wat gaat
"Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer"
je opleveren?

Na het doorlopen van de modules en de lessen van deze training, heb jij de regie over jezelf als musicus en dus over je muzikale onderneming. Je weet wat je moet doen om met minder moeite je omzet te verhogen en meer werk binnen te halen. Dit geeft je plezier en zelfvertrouwen.

Na deze training...

 • Vergroot je je kansen op meer omzet, omdat je een duidelijke marketing strategie hebt
 • Heb je meer en leuker werk, omdat je om kunt gaan met negatieve stemmetjes in je hoofd
 • Beleef je meer plezier in je werk, omdat je een plan hebt, dat je brengt waar je wilt
 • Heb je meer zelfvertrouwen, omdat je weet wat je waarde is.
 • Maak je een helder plan voor prijsbepaling en eventuele financiering via fondsen
 • Heb je duidelijke doelen gemaakt van je wensen en verlangens
 • Maak je een helder actieplan voor de toekomst

Wil jij dit ook, maar twijfel je nog? Lees op deze pagina, wat andere deelnemers van de training vonden of kijk hier voor meer reviews!

Wat zeggen deelnemers over een coach traject?

Marjolein brengt op een heel enthousiaste manier haar kennis over.

Het traject helpt enorm om een goed beeld te krijgen van waar je op dit moment staat en waar je kansen liggen om nog meer successen te gaan boeken. Een waardevolle stap naar bewuster ondernemen en om je loopbaanwensen nog eens onder de loep te nemen. Ik heb er van genoten!

Debora Berghuijs

Wat zeggen deelnemers over een live training?

Marjolein brengt op een heel enthousiaste manier haar kennis over.

De training helpt enorm om een goed beeld te krijgen van waar je op dit moment staat en waar je kansen liggen om nog meer successen te gaan boeken. Een waardevolle stap naar bewuster ondernemen en om je loopbaanwensen nog eens onder de loep te nemen. Ik heb er van genoten!

Debora Berghuijs


LET OP:

klik bij de laatste stap in het betaalproces op de link (groene pijl) naar de registratiepagina.
Daarna kun je direct van start met de training.

De Music-Career-Academy is onderdeel van De Zangerij. De prijzen zijn btw vrijgesteld.

Basis Online

Online training met 24 lessen,  werkboek en toegang FB groep.


597,-

 • Je kunt op elk moment starten
 • Onbeperkt toegang tot 24 lessen.
 • Online support in besloten FB- groep
 • Waardevol werkboek,
 • Begeleidende reeks motiverende e-mails
vip
Online+live+
exclusieve coaching

Online training met 24 lessen, werkboek, toegang FB groep en 3  individuele coach sessies


997,-

 • Je kunt op elk moment starten
 • Onbeperkt toegang tot 24 lessen.
 • Online support in besloten FB-groep
 • Waardevol werkboek
 • Begeleidende reeks motiverende e-mails
 • 3 persoonlijke coachsessies, live of via skype  .

LET OP:

klik bij de laatste stap in het betaalproces op de link (groene pijl) naar de registratiepagina.
Daarna kun je direct van start met de training.

De Musici-Career-Academy is onderdeel van De Zangerij.


Heb jij nog vragen? Stel ze hier!