Een ruim 2020 met weidse perspectieven!

Een ruim 2020 met weidse perspectieven.

Dat is wat ik jou wens. Ruimte en weidse perspectieven. Maar wat is ruimte eigenlijk? Wat zijn weidse perspectieven. En is dit voor mij het zelfde als voor jou?

Ik ben dol op vergezichten! Met name van de zee. En op weidse luchten. Ruimte om verder te kijken, om te bewegen van A naar B. Maar ook om in stil te staan en alleen maar te genieten. Niks hoeven, alleen maar kijken. Wat zich aandient. Of niet. Luchten veranderen, het licht verandert, geluiden komen en gaan. Wind, storm of een stille atmosfeer. Alles is voelbaar en merkbaar in ruimte. Zintuigen staan open en maken dat je voelt, ziet en hoort èn dat je je bewust wordt van die gevoelens en van wat er is.

Accepteren van wat er is.

Waarnemen van wat er is kan het beste wanneer je je ruim voelt. Het laten zijn van wat er is kan ook het beste in ruimte. Ook als, dat wat er is en zich aandient in die ruimte helemaal niet zo fijn is. Pijnlijk misschien of teleurstellend. Ruimte maakt dat gevoelens er kunnen en mogen zijn. Gevoelens waar je over gaat denken, maar waarvan je ook kunt beseffen dat je, weliswaar die gedachten hebt, maar dat je ze  niet persé bent. Gedachten krijgen ruimte om weg te vliegen en voorbij te gaan als wolken aan de horizon.

Glimlach

En zo kan er een glimlach komen op je gezicht. Alles is! En je ziet weide horizonten en voelt wat een nieuw perspectief kan opleveren. Nog meer ruimte waarin zich vergezichten afspelen. Je mond lacht en alles is goed! Het is Vrede, het is Liefde. Dat is wat ruimte voor mij doet. herkenbaar?

Fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!