Testimonials

Testimonials over Opmaat-Coach

 Oukje den Hollander over Opmaat-Coaching.


Compleet en solide uitgevoerd:

 

Marjolein Koetsier weet met verscheidene methodes en oefeningen een duidelijk fundament te leggen wat betreft zelfkennis en beroepskeuze. Zij weet een persoonlijke kern goed te raken. Ze is toegewijd, gedegen en betrokken en heeft mijn traject heel compleet en solide uitgevoerd. IJzersterk!


Arien Bakker - beeldend kunstenaar

Meer zelfvertrouwen in het musiceren: 


 

Ik voel me veel zekerder over mijn muzikaliteit en wat ik daar mee wil uitdrukken, ook in zo’n grote groep als het orkest. Doordat ik meer zelfvertrouwen heb, kan ik me nu ook op het werk ontspannen voelen, waardoor ik meer plezier heb in het musiceren en met mijn collega's.


Violiste concertgebouw orkest


De juiste stap in de goede richting:

 

Ik werkte al 20 jaar als zelfstandig musicus, maar ik zat al een hele tijd te dubben hoe het nu met mijn carrière verder moest. Jouw traject heeft mij werkelijk enorm geholpen om de juiste stap in de goede richting te zetten. www.dutch-koorbusiness.nl


Rob Meijer 


Ze weet tot de kern door te dringen:

 

Bij Marjolein heb ik een Podiumangst training gevolgd in een groep. Ze laat je snel op je gemak voelen, is praktisch ingesteld, maar weet ook het innerlijke aan te spreken. Daarom heb ik daarna 1op1 bij haar het Opmaat-traject gevolgd (loopbaanadvies voor klassieke musici). Hierbij weet ze tot de kern door te dringen, voelt ze dingen goed aan en geeft ze praktische opdrachten. Ik beveel haar warm aan als coach voor musici op verschillende vlakken www.violinlounge.com


Zlata BrouwerFlinke zet in de goede richting:

 

Marjolein heeft mij enorm op weg geholpen in mijn proces van professionalisering als zangeres. Door haar doortastende manier van gespreksvoering en haar uitgebreide kennis van zaken heeft ze me een flinke zet gegeven in de goede richting. Dat was precies wat ik nodig had. Ik sta nu open voor mogelijkheden als audities en netwerken en kan me hierin zelfverzekerder begeven.?

www.sopraankarindijkstra.nl


Karin Dijkstra


Doeltreffend en snel tot de kern:

 

Ik ben je erg dankbaar voor het fijne, leerzame, soms emotionele traject. Ik ben blij dat ik het met jou heb kunnen doen! Ik heb zeer waardevolle dingen ontdekt waar ik heel erg blij mee ben. Doordat je je erg snel op je gemak voelt bij Marjolein, is het niet moeilijk je open te stellen en persoonlijke verhalen te vertellen. Hierdoor was het mogelijk om snel tot de kern te komen waarom bepaalde dingen niet lukken of nou eenmaal gelopen zijn zoals ze gelopen zijn. Marjolein heeft me geleerd minder hard te oordelen over mezelf en blij te zijn met successen, hoe klein ze ook zijn of lijken! Er was veel ruimte voor eigen inbreng ook al waren er andere oefeningen of een andere invulling van de sessie gepland. Marjolein kon dan snel schakelen en wist op een doeltreffende manier te werken met die nieuwe informatie. Ik weet nu activiteiten voor mijn evenementenbureau te combineren met musiceren. Doordat ik me veel zekerder en bewuster voel, kan ik veel meer genieten van beide activiteiten. Na iedere sessie voelde ik me ‘lichter’, na de laatste sessie is dat gevoel gebleven! Marike Richters fluitiste  en evenement manager.


Marike Richters

Testimonials over De Afstemming


Marjolein is in staat complexe groepen te faciliteren:


Marjolein is in staat complexe groepen te faciliteren. Ze schakelt snel als de groep iets nodig heeft en laat ruimte voor het proces van de groepsleden, zonder dat deze ruimte ten koste gaat van de resultaten. We hebben echt weer een volgende stap gemaakt in ons eigen stemproces op de dag met Marjolein.


Conny en JoyceZeer bemoedigend!


De workshop Klinken in stilte van Marjolein was een fantastische belevenis. De activiteiten, het werken in de groep, en vooral het gebruik maken van muziek hebben mij geholpen minder twijfelend in het leven te staan. Het zingen voor elkaar was een wederzijds geschenk. Ik heb het geheel als zeer bemoedigend ervaren. Dank je wel Marjolein voor een heerlijk weekend!


Marcia van Eldik


Een mooie en leerzame toevoeging:


Marjolein; je boekje 'Stembalans' vind ik een uitgebalanceerde en ontroerende beschrijving van het vak als stemcoach. Het heeft me geraakt te lezen hoe je denkt over en werkt aan de ontwikkeling van onze stem. Ik kan het boekje iedereen aanbevelen die ervaart dat stemontwikkeling meer is dan alleen beheersing van techniek. Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe de ontwikkeling van de mens achter de stem centraal staat. Dank je wel Marjolein!


Debby Mureau


Oefeningen en tips:


Ik heb bij Marjolein een persoonlijk stemtraject gevolgd. Ik geef als Professional Organizer soms presentaties en wilde meer leren over hoe ik mijn stem hierbij op een goede en ondersteunende manier in kan zetten. Marjolein heeft me oefeningen geleerd die ik als voorbereiding kan doen, en ook tips voor tijdens de presentatie zelf. Daarnaast kan ik haar gratis online training 'Vanzelfsprekend zonder zenuwen' van harte aanbevelen! www.annemiekebelgraver.nl


Annemieke BelgraverHet enthousiasme van Marjolein was enorm inspirerend:


Klinken in Stilte was voor mij een zee van rust. Het was mooi om via mijn stem te ervaren welke kracht er leeft in mij. Het enthousiasme van Marjolein was enorm inspirerend. Knap hoe ze zorgde voor saamhorigheid binnen de groep waardoor iedereen zich kwetsbaar durfde op te stellen. Behalve leerzaam was het ook erg gezellig om met 'gelijkgestemden' deze workshop te volgen.


Gabrielle Blommendaal


Dit ben ik en zo klink ik:

Via spelen en improviseren met de stem ben ik bij mezelf terecht gekomen; een ware gebeurtenis waar we allebei stil van werden. De innerlijke stem had gesproken, luid en duidelijk, met overtuiging en doordrenkt van liefde! Het stroomde bij ons binnen en het was adembenemend! Dit heb ik allemaal in huis, deze stem zal aan bod komen, dit ben ik en zo klink ik! Caroline Boerlage, Alexander techniek teacher


Caroline Boerlage 


Doortastende coach en warme gesprekspartner:


Marjolein is een zangprofessional met een grote ervaring op gebied van stemgebruik, stemontwikkeling en de impact van de stem op communicatie tussen mensen. Zij is een doortastende loopbaancoach en warme gesprekspartner.

www.annetbrinkhuisopleidingen.nl


Annet BrinkhuisEen heerlijk inspirerend boek:


Net je boek Stembalans gelezen. Wat heb je het mooi en helder verwoord. Wat zingen is, hoeveel er is en ook je eigen proces en wat je doet. Echt heel goed en helder. Een mooie en leerzame toevoeging en lekker vlot geschreven.


Kortom een heerlijk inspirerend boek! Dank je wel.


Joyce Weber


Echt een vakvrouw:


Ik heb een kort traject bij Marjolein gevolgd. Haar aanpak heeft mij goed op weg geholpen om mijn stem beter te leren kennen en te leren gebruiken. De combinatie van inzicht, oefeningen en concrete feedback werkt stimulerend. Daardoor kan ik nu mezelf blijven controleren om zo dat wat ik geleerd heb in praktijk te brengen. Echt een vakvrouw! Alke Liebich


Alke Liebich 


Ik leerde dat ik veel meer in mijn mars heb!


Daar sta je dan voor die groep. Je houdt je verhaal en aan het eind van de dag ben je zo schor als een kikker en ben je doodmoe. Marjolein wist te ontrafelen waarom ik niet graag voor een groep sta en hoe het komt dat ik niet altijd even hard praat. Samen met Marjolein heb ik geoefend met nieuw gedrag, met variaties in stemgebruik en houding. Ook ademhaling en lichaamshouding kwamen daarbij aan bod. Terugkijkend heb ik gemerkt dat ik veel meer in mijn mars heb dan ik ooit voor mogelijk kon houden. Laatst heb ik een workshop gegeven voor een grote groep coaches waarin ik al die nieuwe vaardigheden heb toegepast. Het resulteerde in heel leuke reacties en complimenten Dank je wel Marjolein voor je leuke lessen! www.virtuspraktijk.nl


Anke de JongJouw boek heeft me op weg geholpen:


Ik heb genoten van je boek Stembalans. Zeer inspirerend en het heeft me even een laatste zetje gegeven, dat ik nodig had. Ik werk al jaren met mensen met adem-stemproblemen. Ook veelal via lichaamswerk. Ik merkte ook weer door je oefeningen, hoe bevrijdend het werkt wanneer ik ook zelf vanuit mijn diepste energie mijn stem aanzet! Ik voel dat ik hiermee verder moet/mag gaan. Kortom: jouw boek heeft me op weg geholpen, bedankt!


Kristel Hendrix


Naar een goede balans:


Toen ik een leercoachtraject begon bij Marjolein, in het kader van mijn coachopleiding, was ik aan het herstellen van een ernstig verwaarloosde hersenschudding en daardoor behoorlijk onzeker en uit mijn evenwicht. Dit confronteerde mij, als gevorderd amateur zangeres heel erg met podiumangst. Door anders met mijn stem aan de gang te gaan, mindfulness oefeningen en klankmeditatie te doen werd ik me ervan bewust dat ik veel beter moest luisteren naar mijn lichaam. Het traject bij Marjolein heeft me heel erg geholpen op weg naar een goede balans. Ik luister naar mijn lichaam en samen met mijn stem is het een leidraad geworden, waaraan ik voel en hoor hoe het met mij gaat. Ik maak duidelijke keuzes, laat meer van mij horen, neem op tijd rust en blijf daardoor beter in evenwicht. Christy Pach


Christy Pach