Vijf tips voor meer focus.

Focus.

Zeg jij dat ook wel eens tegen je zelf: ‘Ik heb meer focus nodig’? Ik wel! En hoe meer ik leer over ondernemen, hoe meer ik me realiseer dat het voeren van drie bedrijven in mijn eentje, als je het hebt over focus, eigenlijk ondoenlijk is. (Het woordje ‘eigenlijk’ is een alarm woord. Het is gewoon ondoenlijk!)

En hoewel mijn drie pijlers me echt aan het hart gaan en ik er met veel passie in werk, besef ik ook steeds beter, dat het heel erg veel werk is om aan alle drie bedrijven te werken op een manier die maakt dat het ook echt werkt!

Leven van je muziek.

Als ondernemer moet je nou eenmaal aan je bedrijf werken! Hoe dat werkt, vertel ik in de training voor musici ‘Leven van je muziek’.

Schrijf je nog tot 17 september in met de vroeg boek korting!  Er zijn nog een paar plaatsen!

Passie

Passie is het begin van focus, dat altijd. Mijn allereerste grote passie is en blijft de stem/zang/muziek. Maar musici coachen in hun carrière vind ik ook heerlijk. En belangrijk! Zowel mentaal als in ondernemerschap. En dan schrijf ik ook nog graag eens een verhaal. Ik vind zoveel leuk!! Help!Wat een hoeveelheid aan onoverzienbare taken lijkt dat op te leveren. .

Vijf tips

Graag deel ik hier vijf tips die jou en mij op weg kunnen helpen naar meer  focus in werk. En er zijn er zeker meer dan vijf, maar dit is een goed begin!

  1. Maak de keuze voor wat je het aller liefste doet: wat je leuk vindt en wat je heel goed kunt. Weet waarom dit je passie is en wat je er mee wilt!
  2. Stel dus doelen en bepaal wat je op korte en op lange termijn er mee wilt bereiken.
  3. Maak een planning. En plan daarin ook tijd voor jezelf.
  4. Doe alle terugkerende taken en activiteiten op hetzelfde moment van de week.
  5. Zet de gereserveerde tijd hiervoor in je agenda en hou je hier ook aan.

 

Met liefde en plezier aan het werk zijn, is wat ik wil en daar ga ik voor! Dan kan ik immers het meest betekenen voor jou! De passie is er! Mijn uitdaging zit vooral in kiezen, doelen stellen en plannen.

Wat is jouw uitdaging wat focus betreft? Laat het me weten. Ik verloot weer mijn boek Stembalans onder de reacties!

Ik wens je veel focus en plezier bij alles wat je doet!

Klankvolle groet, Marjolein.