Je stem verdient beter! Stijladvies voor je spreekstem.

Stijladvies of spreekstem advies?

Onlangs las ik in de bijlage van de Volkskrant weer de vaste rubriek, waarin bekende Nederlanders stijladvies krijgen over hun kleding outfits op de rode loper. Altijd interessant om te lezen en ontdekken of ik het eens ben of niet en of ik dus een beetje een goede smaak heb of niet. Dat lijkt tegen te vallen, haha!

Ik werd wel ‘getriggerd’ door een antwoord van de schrijfster Cecile Narinx op de vraag: ‘Wat maakt het uit wat vrouwen dragen, het gaat om de inhoud, niet om de vorm toch?’

Haar antwoord was voor mij een schot in de roos: ‘Zolang je iets draagt wat danig afleidt van de boodschap, die je wilt delen, doen vrouwen, maar ook mannen natuurlijk, hun kijkers, de boodschap en zich zelf te kort!’

Spreekstem advies.

Precies het zelfde geldt voor je spreekstem! Lees hier nog maar eens mijn blog over vorm en inhoud.  Met tien tips voor een spetterende presentatie!

Het blijft een spanningsveld. Inhoud of vorm. Maar als de vorm niet werkt, zul je moeten onderzoeken hoe je dan wel beter voor de dag kunt komen met je spreekstem, wanneer jij wilt ‘shinen’ tijdens je presentatie. Want net als je outfit draagt je stem enorm veel bij aan je uitstraling. Of doet juist afbreuk aan je uitstraling. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je, tijdens een presentatie helemaal de inhoud niet meer goed kon horen, omdat de spreker zo vreemd sprak. Als je spreekstem zodanig afleidt van de boodschap doet de spreker de luisteraar, de boodschap en zichzelf danig te kort. Dat is toch niet wat je wilt? Jouw stem verdient beter! Jij verdient beter! Vraag daarom altijd feedback over dat stuk vorm van je presentatie en leer daarvan. Het kan zomaar het verschil maken in wel of geen vervolg op je presentatie. Wel of geen verdienste na je pitch.

Werken aan je stem geeft persoonlijk leiderschap.

Dan is het ook nog eens zo, dat je met het werken aan je stem, tegelijkertijd je houding en adem de juiste impuls geeft. Je pakt jezelf helemaal bij de kladden en leert hoe je de regie kunt nemen over hoe jij gaat klinken en wat jij gaat uitstralen. Zo creëer je persoonlijk leiderschap!

Zou jij dat ook wel willen, maar twijfel je over je uitstraling en je stem daarin? Mis je zelfvertrouwen in je presentaties? Zou je dolgraag de regie willen nemen?

Nu kun je super makkelijk een solide basis leggen voor meer zelfvertrouwen en uitstraling met hulp van mijn online training ‘Vanzelfsprekend presenteren’!

Pak deze kans en word een spreker met zeggingskracht. Met voice power!

Kijk ook bij de verschillende mogelijkheden voor live ondersteuning.

Ik help je heel graag  naar meer zelfvertrouwen en uitstraling in je presentaties.

En het e-book blijft gratis, jouw stem verdient immers ook beter.

Je stem verdient beter en jj verdient beter.

Werk aan je spreekstem en verdien beter!

Klankvolle groet, Marjolein