Music and business
Tekst

Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer.

5 Modules 24 Lessen Intermediate

Over deze training

​Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer

In deze training leer je de basis principes voor een ondernemers aanpak van je muziek praktijk.

  Je ontkomt als musicus niet aan ondernemerschap, tenzij je een baan of veel freelance werk hebt.

Musicus.

Musicus ben je, wanneer jij je passie voor muziek uitoefent in concerten of in een lespraktijk, waarvoor je betaald krijgt. Je bent professioneel musicus!

​Musicus met ondernemende mindset = Muzikaal ondernemer.

Muzikaal ondernemer ben je, wanneer je deze passie niet in loondienst beoefent en wanneer je aan de slag gaat met ondernemers vaardigheden, waarmee je je als musicus minder afhankelijk leert opstellen van de markt. Jij bepaalt hoe en wat jij wilt doen als musicus. Hoe jij jezelf tot een bedrijf maakt en winst gaat genereren. Je ontwikkelt een ondernemende mindset. En dat is echt niet zo moeiljk als je misschien denkt.

Natuurlijk ben en blijf je musicus binnen je eigen muzikale bedrijf, je onderneming. Maar je bent dus ook muzikaal ondernemer. 

Niet alleen omdat je dat zou willen, maar ook omdat het in het huidige culturele klimaat steeds moeilijker wordt om een baan te vinden als musicus.

​Doel van de training

Mijn doel is ​dan ook je tools te geven, waarmee het makkelijker wordt je zelf te profileren als muzikaal ondernemer, waardoor je de touwtjes in handen houdt, meer werk aantrekt en succesvol wordt.

​Zodat je goed en zelfs beter kunt leven van je muzikale passie!

​De volgende modules komen in de trainig aan de orde.
  • ​Maak werk van je passie
  • ​Ik kan mezelf niet verkopen 
  • ​Strategische wegen 
  • ​Mij lukt nooit wat 
  • ​Meld je hier aan voor de FB groep ​!
  • Download hier het werkboek! Je kunt dit complete werkboek stappenplan printen, of opslaan op de p.c. en er dan digitaal in werken. NB: Altijd eerst opslaan en dan aan het werk. In de lessen verwijs ik naar de opdrachten op de werkbladen.
  • NB: Wanneer je een les hebt bekeken, wordt deze automatisch afgev​inkt. Onthoud dan zelf goed, of je de opdrachten van de betreffende les ook daadwerkelijk hebt gedaan!
  • Ik wens je heel veel plezier en succes met deze training!
Pen