Nooit meer ‘doodmoe’ van ergernis. Wat ZitZang Klankmeditatie je oplevert.

Kun je kiezen waar je moe van wordt?

Facebook blijft een bron van inspiratie!

Zo verbaasde ik me onlangs over een post, waarin iemand zijn ergernis uitte over FB vrienden, die een ‘hoax’ op FB hadden gepost, een loze valse waarschuwing op internet! Hoe dom kun je zijn. Hij werd doodmoe van zulke mensen en iemand reageerde dat ze er zelfs boos van werd.

Nu was ik net attent gemaakt op het feit dat ik dat ook had gedaan, met dank. Oeps, de post verwijderd. Klaar, voila!

Mijn verbazing zit hem vooral in het feit dat je daar dus al boos en doodmoe van kunt worden, kennelijk. Van een post op FB, die niet iedereen herkent al een ‘hoax’.

Waar kies je voor?

Ik bleef er maar mee rond lopen. Ook zo iets natuurlijk, want daarmee koos ik ook voor een ‘soort van iets’. Verbazing vooral. Wat maak je het jezelf moeilijk, wanneer je daar al vanuit balans raakt en in de negatieve energie schiet.

Maar het is het soms ook wel lekker om je eens even ergens over op te winden. Ja, dat ken ik ook wel. Dus…..What’s the point? Het punt is: wat brengt het je? Wat schiet je er mee op en hoe bewust ben je van het feit dat jij je stemming dus laat bepalen door een post op FB. En dan nog een onschuldige in mijn ogen. Maar…, men wordt er zelfs doodmoe en boos van. Dat is toch niet wat je wilt? Of wel, dat kan natuurlijk ook. Mag ook best. En ik zeg het eerlijk, daar kan ik me dan weer een beetje over opwinden.

Maar, het is niet wat ik wil en waarvan ik denk dat het goed voor mij of voor iemand is. Nou is verbazing nog een redelijk neutrale emotie, gelukkig. Maar het is wel onrust en een zekere mate van onvrijheid, wanneer ik er onbewust inschiet.

Deze onrust en onvrijheid die veel mensen ervaren in het dagelijks leven, is een reden dat ik de ZitZang Klankmeditatie avonden in het leven heb geroepen.

Kies wat heilzaam is!

Kom uit je hoofd, kom uit de negatieve energie, kom uit de ‘piekerstand’. Kies wat heilzaam voor je is. Mensen bestaan voor 70% uit water. Kijk eens wat positieve¬† energie doet met water op het punt van bevriezen! Hiernaast:

En negatieve hier boven. Je kunt het geloven of niet. Mag je zelf weten! Ik ga voor de positieve energie. Niet dat er geen negativiteit zou mogen bestaan, die bestaat gewoon, maar het is hoe ik wil omgaan met wat op mijn pad komt. En hoe meer ik in verbinding ben met mijn lichaam, voel wat er is en kies wat ik daarmee doe, hoe meer ik de meest heilzame keuzes kan maken.

Klankmeditatie in ZitZang.

Klank geven is een prachtige manier om in contact met je lichaam te komen. Dat is wat we doen op een ZitZang Klankmeditatie avond. Wat het oplevert is verbinding, ruimte, balans, bewustzijn, keuzevrijheid en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.

Vooral de keuze vrijheid spreekt mijzelf aan. Ik kan ook kiezen voor boosheid en mijn grenzen stellen bijvoorbeeld, maar ik hoef nergens in te blijven hangen. Niet in doodmoe worden van een FB post. Zelfs niet in een lichtelijke opgewonden verbazing. Die was goed voor een blogje! Dank!

Ruimte zingt vanuit mijn buik via mijn hart naar mijn hoofd. Dat is ZitZang!

Doe je mee? Kijk hier wanneer en hoe!

Hoe ga jij om met je emoties? Vermoeidheid, ergernis, piekeren, onrust of spanning.

Ik hoor het graag in een reactie onder dit blog.

Klankvolle groet, Marjolein