5 tips voor een bruisend en succesvol 2016!

Het gaat een bruisend en succesvol 2016 worden met veel nieuwe plannen voor mijn business, dat heb ik me zo voorgenomen en dat ga ik waarmaken ook! Het jaar van de online trainingen!

Dit geschreven hebbend, denk ik: Hoe spannend is het om me zo te committeren met mijn doelen en er mee naar buiten te treden? Dit geeft wel een extra spanning, maar ook een extra stimulans. En bovendien, als het allemaal toch anders blijkt te gaan, dan ik had gedacht en ik heb desalniettemin mijn stinkende best gedaan, tsja….dan kijk ik wat er fout ging en begin ik weer overnieuw!

Dit gezegd hebbend, volgen hier vijf tips die ook jouw 2016 tot een bruisend en succesvol jaar zullen maken:

 1. Stel je doelen. Zo concreet mogelijk, positief gesteld, in het nu, schrijf ze op en spreek ze uit, committeer je en zie het voor je alsof je het doel al bereikt hebt. Lees nog maar eens mijn blog over doelen stellen ‘Het doel is de weg’
 2. Grijp je kansen, wacht niet af en durf fouten te maken. Dit is een ambivalente tip wellicht voor musici, die uiteraard altijd goed beslagen ten ijs moeten komen wat betreft hun performance. En dus niet over één nacht ijs moeten gaan, alvorens tegen al hun aangeboden optredens ‘ja’ te zeggen. Maar…. vraag je ook eens af: waar doet de kans zich voor, hoe erg is het om een foutje te maken, wat is een fout eigenlijk? Laat je niet stoppen door je perfectionisme. Wacht niet op die ene grote kans, die zich wellicht nooit aandient. Lees nog eens de tips over podiumangst.
 3. Kijk naar je muzikale onderneming vanuit het oogpunt, dat je heel veel te bieden hebt. Dat je jouw unieke talent wilt delen met de wereld, vanuit jouw noodzaak. Wat maakt het zo noodzakelijk? Wat heb je te bieden? Wat betekent muziek voor jou en voor je publiek of voor je leerlingen? Denk en handel eerst vanuit geven, dan volgt het krijgen vanzelf. In mijn  blog ‘Mensch durf te geven!’ ga ik daar dieper op in.
 4. En als je dan weet wat jij kunt betekenen voor je publiek of voor je leerlingen, vraag je dan af wat je voor hen kunt oplossen. Welk probleem los jij op? En communiceer dit op je website en in je p.r.  Begin met een nieuwsbrief en deel je expertise! Geef gratis tips over het bespelen van je instrument. Vraag je af wat je volgers nodig hebben. Willen ze je concert agenda weten, willen ze hun zangprobleem opgelost hebben? Jij bent de expert die hen kan helpen. Wees blij met wat je te bieden hebt! En zie de waarde ervan voor je publiek of je leerlingen.
 5. Houd je energie hoog. Blijf in een productieve energie. Alles is energie! Kies voor de goede energie. Neem je verantwoordelijkheid. Klaag niet, zoek geen excuses en ga met die banaan! Op naar een bruisend en succesvol 2016!

 

Wil je nou nog meer strategieën ontwikkelen voor een bloeiende carrière of merk je dat je tegen zaken aan blijft lopen die je niet verder helpen in je muzikale onderneming, kijk dan eens of de CareerBootcamp ‘Leven van je muziek’ op 23 januari a.s. iets voor je is.

Er geldt nog een interessante korting wanneer je je aanmeldt voor 9 januari!

Ik vind het leuk wanneer je een reactie achterlaat op deze tips. Misschien heb jijzelf ook nog een goeie tip voor een bruisend jaar als muzikaal ondernemer! Ik hoor het graag! En…. je maakt kans op gratis coach gesprek.

Op een bruisend 2016 met muzikale groet!

 

Tjeerd de Haan - 4 januari, 2016

Dag Marjolein,
In het verleden heb ik (voor pianisten) een zeer praktisch artikel geschreven over hoe een pianoconcert tot een succes te maken. Zie mijn site http://www.pianoconcerten.nl rechts het vakje: artikelen. Alles gebaseerd op mijn succes van de concertserie die ik toentertijd organiseerde. Verder heb ik onlangs mijn artikel, getiteld: “mooi pianospelen, zò doe je dat” voltooid. Als je daarin bent geïnteresseerd stuur ik je dit graag toe. Heb hiervoor natuurlijk wel je mailadres nodig.

  Marjolein Koetsier - 5 januari, 2016

  Dank voor je reactie Tjeerd! Als ik het zo zie ben je lekker bezig! Mooie tips in je artikel.Heb je al een nieuwsbrief voor de leerlingen en volgers op je mailinglist? Ik denk dat je nog heel wat aan je bedrijfsvoering kunt veranderen waardoor je meer p.r. kunt maken. Succes! Wie weet is de Career Bootcamp iets voor jou!
  Hartelijke groet, Marjolein.

Comments are closed