Twee top tips voor muzikale ondernemers om meer omzet te genereren.

Stappen naar meer winst, deel 2.

In dit blog ga ik het hebben over de vervolgstappen die je kunt nemen in je marketingstrategie als muzikaal ondernemer voor meer winst.

We hebben stap 1: doelgroep bepaling en stap 2: het ‘probleem’ van de doelgroep al behandeld in het eerste artikel over marketing strategie. Lees het hier!

De doelgroep en wat die nodig heeft, is dus getackeld! Vervolgens is het belangrijk die te bereiken.
Hou je vast voor de volgende  marketing stappen.

  • Stap 3: Hoe bereik je je doelgroep?

Het is belangrijk om in de gaten te houden, dat jij dus een belangrijke bijdrage hebt voor je doelgroep en dat ze die leren kennen. Je doelgroep moet je gaan vinden, gaan ‘liken’, gaan vertrouwen, van je gaan kopen en je vervolgens gaan aanbevelen bij mogelijke nieuwe contacten.

Hoe zorg je ervoor dat ze je gaan vinden?

Het internet is natuurlijk een geweldig middel om jezelf zichtbaar te maken.

Een website ligt voor de hand, een zakelijk Facebook account is een mogelijkheid en Linkedin is een optie. Twitter en Instagram wordt al door velen gebruikt. Kies wat bij je past, je hoeft niet alles in te zetten. Begin wel zo snel mogelijk met het sturen van een nieuwsbrief aan je contacten.

Maar ook buiten de digitale wereld is veel te brengen.

Denk bijvoorbeeld aan netwerken, concert bezoek, en heel voor de hand liggend voor een musicus, audities doen.

Eén ding is echt super belangrijk! Dat is jouw kwaliteit als musicus. En jouw overtuiging dat je inderdaad een kei bent in wat je doet en dat het belang heeft, wat je daar mee betekent voor je doelgroep.

Dat zal ook maken dat je doelgroep er op gaat vertrouwen, dat ze jou moeten hebben voor de klus: het concert of je muziekles.

  • Stap 4: Hoe gaat de doelgroep je aardig vinden?

Wanneer vind jij iemand aardig? Persoonlijk vind ik het heel fijn en bijzonder, wanneer iemand mij wat geeft. Dat maakt, dat ik de persoon aardig vind. En dat is precies wat je kunt gaan doen als ondernemer. En ook hier heb je enige creativiteit nodig, om uit vinden, wat dat voor jou als musicus nou zou kunnen zijn.

Ga delen van jouw expertise.

Als coach voor musici, geef ik bijvoorbeeld mijn e-book Leven van je muziek’ cadeau. Misschien heb je het al of download het anders hier. 

Als muziek docent zou je een e-book kunnen schrijven met tips voor je leerlingen. Of geef een korte gratis proefles. Als uitvoerend musicus zou je eens een vrijkaartje weg kunnen geven of een gratis generale voor een concert kunnen aanbieden. Of deel eens een mooi muziek fragment van jezelf of van iemand die je bewondert en leg uit waarom.

Je kunt veel delen op je site en op social media, maar zoals ik al zei, begin zo snel mogelijk met een nieuwsbrief.

Wanneer jij een goed doordachte en waardevolle bijdrage kunt leveren in welke vorm dan ook en je begint met delen en geven, zullen mensen je willen volgen. Begin met familie en vrienden en breidt het uit. Deel waarvolle tips, schrijf interessante blogs. Wanneer je communiceert waarmee je helpt en niet perse wat je doet, raakt je doelgroep geïnteresseerd in wat jij ze geeft. Wanneer ze nodig hebben wat jij biedt, dan zullen ze blijven hangen. Je zult steeds meer mensen bereiken en blij kunnen maken met jouw specifieke bijdrage.

Laatste stap.

Er rest nog een enkele stap, maar die vertel ik je in de training Beter leven van je muziek.

Ik hoop dat je met deze tips over marketingstrategie al wat vooruit kunt, maar wil je nou nog meer weten en snappen, meld je dan aan voor deze training op 21 september.
Ik heb je nog zoveel meer te vertellen en te leren en heb zoveel waardevols voor je in petto!

Lees hier meer en meld je snel aan!

Ik lees graag in een reactie onder dit blog, hoe jij aankijkt tegen marketingstrategie voor je muzikale onderneming!Laat het me weten!

Heel veel succes en plezier met jouw muziek! Ik zie en/of hoor je graag.

Muzikale groet, Marjolein.

marjolein-koetsier.nl 4 stappen die je als musicus moet nemen voor succesvolle muziekpraktijk - 18 januari, 2018

[…] Dit begint bij het bepalen van je doelgroep en hun behoefte.  […]

marjolein-koetsier.nl Marketing stappen voor meer winst in je muzikale onderneming. - 18 januari, 2018

[…] Hoe je je doelgroep kunt bereiken, vertel ik in het volgende blog: Marketingstrategie voor music, deel 2. […]

Comments are closed