Belangrijke tip voor de generalist met keuzestress.

Generalist en keuzestress

Zoals je al wel hebt gemerkt misschien, ben ik iemand die heel erg veel dingen leuk vind en ook best veel verschillende dingen doet, kan en weet. Over de stem en presenteren, over zingen, over musicus zijn en ondernemerschap. Razend interessant allemaal! En zonder op te scheppen, voel ik me een expert op die gebieden.

Het schijnt dat generalisten tegenwoordig in zwang zijn. Het is handig voor een bedrijf wanneer je veel kunt. Dat zal zeker waar zijn. Voor mezelf zit er wel een grote valkuil in. Want wat is nou echt het leukste om te doen? Soms is het best veel allemaal wat ik wil en leuk vind en zouden keuzes voor het één of ander wenselijk kunnen zijn.

En dan heb ik het nog niet eens over mijn andere meer hobbymatige activiteiten: lezen, schrijven, tennissen, wandelen en oppas oma zijn.

Doen wat je leuk vindt of doen wat belangrijk voor je is?

Doen wat je leuk vindt, je hart volgen, is het motto tegenwoordig. Ja, maar er is zoveel leuk en ik kan en wil niet kiezen. Help, keuzestress! Bovendien ga ik veel te veel doen om niks te missen. Was ik maar een specialist, dan ging ik voor slechts één ding. Dat zou wat rustiger zijn. Rustiger in mijn hoofd vooral ook, want dat wemelt van de nieuwe ideeën en mogelijkheden. Herken je dat? Hoe maak je nou toch keuzes, als generalist? Want ik word echt van heel veel dingen blij. Ook zo’n criterium. Nee dat is het dus niet voor mij: Leuk vinden of blij van worden.

Onlangs ontdekte ik dat het veel beter voor me is om te voelen wat belangrijk is. Wat vind ik belangrijk om te doen? Wat is echt van wezenlijk belang voor mij?  Welke training wil ik persé geven? Weke doelgroep heb ik het meest te bieden en vind ik belangrijk. Daarvoor heb je wel een visie en missie nodig. Voor mij is kunst en muziek en zang van wezenlijk belang voor de mensheid, voor de wereld en ook, niet onbelangrijk, voor mijzelf. Daar wil ik aandacht aan geven en dan word ik ook blij, ja! En al het andere leidt af, ook al is het nog zo leuk.

Prioriteren.

Dus kan ik van alles wat leuk is, eens kijken wat op dit moment het meest belangrijk voor me is. Daarin kan ik zelfs nog een keuze maken door te prioriteren op wat het aller aller belangrijkst is. Niet alleen in werk, maar ook in al mijn hobby’s.

Dat geeft wel al veel meer rust en ruimte in mijn hoofd.

Aandacht door Zit Zang

Hoe zorg ik er nu verder voor, dat ik bij mijn prioriteiten blijf? Dat ik me niet laat afleiden door van alles en nog wat, dat langskomt, dat ook leuk lijkt en inspirerend zelfs misschien, maar wat niet echt belangrijk voor me is.

Ik train mijn aandacht ’s ochtends met een ZitZang klankmeditatie. Niet alleen wanneer ik denk dat het leuk zou zijn, nee… minstens 3 x per week, omdat het belangrijk voor me is, want ik weet en heb ervaren dat het me rust, aandacht en ruimte geeft. Ik tril mezelf in balans, zodat ik de keuzes maak die goed voor me zijn.

ZitZang avond.

Herken je je hierin? Zou je ook willen ervaren hoe heilzaam het is te ZitZangen? Kom dan eens naar een ZitZang avond. Je kunt 1x gratis uitproberen of het iets voor je is, wanneer je besluit tot een 5 strippenkaart. Samen is dit nog veel krachtiger dan alleen. Kijk hier voor meer info!

Hoe ga jij om met keuzes maken in de veelheid van mogelijkheden, die het leven biedt? Ik hoor het graag in een reactie onder dit blog.

Fijne zomer met veel ruimte en rust wens ik je! Kom in augustus naar de ZitZangavond ,dan houd je die rust en ruimte lekker bij je!

Zie je, klankvolle groet, Marjolein

Margriet - 18 juli, 2018

Herkenbaar verhaal! Ga zeker eens kijken of ik kan op de zitzangavond!

Comments are closed