Klankmeditatie

Begin je dag eens met een klankmeditatie.

Al eerder schreef ik over gewoontes die soms zo moeilijk zijn te veranderen of om te implementeren. Zo meen ik te weten, dat het heel goed voor me is iedere ochtend tien minuten te mediteren en daarbij stemklank te geven. Maar…..ik doe het te onregelmatig en ….. doet het eigenlijk wel zo goed, als ik denk?
Om dit uit te zoeken heb ik je hulp nodig. Ga het experiment en de uitdaging aan en laat me weten wat het met jou doet om de dag te beginnen met een klankmeditatie.

Het recept: 1x daags 5 – 10 minuten klankmeditatie doet wonderen!?
 1. Zorg dat je in het hier en nu bent. Maak bewust contact met de grond en je omgeving.
 2. Scan je lichaam. Van je voeten tot je kruin. Voel hoe er door alle lichaamsdelen energie stroomt.
 3. Zittend, adem je lekker laag in je lijf.
 4. Je benoemt de adem in jezelf, als ‘rijzen’ bij inademen en ‘dalen’ bij uitademen.
 5. Doe na een tijdje de uitademing terwijl je een neurie klank maakt.
 6.  Denk bij je inademing aan een heerlijk geurende bloem. Je stemt je zelf af op een goed humeur.
 7. Laat je stem altijd klinken zonder oordeel. Het gaat hier niet om mooi.
 8. Stem je af, tune in op wat je voelt in je lijf. Durf het toe te laten en breng het tot klinken.
 9. Maak tot slot een paar keer een lange ronde diepe ‘Ohm’ klank op de uitademing en voel hoe de trilling en energie van die klank je helemaal omringt en de hele dag bij je blijft

 

Doe je mee?  Ik ben echt heel erg benieuwd wat dit met jou en mij gaat doen. Merk ik echt verschil in hoe mijn dag verloopt en hoe ik me voel?

Bij deze ga ik de uitdaging aan en ga ik iedere ochtend op een rustige plek deze klankmeditatie doen.

Laat het me weten in een reactie onder dit blog en hou het in de gaten, want ik zal ook verslag doen.

Ik ben heel benieuwd!

Je kunt ook live meedoen op de Zit Zang Klankmeditatie avonden. Kijk maar snel!

Klankvolle groet, Marjolein

Peter Wilms - 27 oktober, 2016

Hoi Marjolein, Leuk om te lezen dat je dit doet. Klankmeditatie is één van de vormen van meditatie die ik geef in mijn meditatiegroep. De resultaten zijn overweldigend. Ik kan het iedereen aanraden. Afgelopen jaar ook gedaan op het Eigentijds Festival in Frankrijk. Wat een power heb ik daar ervaren! Klankmeditatie in een groep is nog veel krachtiger dan alleen.
Komend jaar ga ik waarschijnlijk zelf ook losse klankmeditatiedagen organiseren. Daar wil ik je graag voor uitnodigen. Ik hou je op de hoogte. En misschien wil je het ook met jouw netwerk delen.
Maar eerst mijn boek. Ik heb net mijn eerste boek geschreven en wil dit uitbrengen, voordat ik nieuwe dingen oppak. Ook daarover laat ik je meer weten.
Leuk om de zien hoe je bezig bent.
Groetjes, Peter.

  Marjolein Koetsier - 28 oktober, 2016

  Ha Peter, wat een mooi nieuws! Ik voel er zeker voor een keer van je uitnodiging gebruik te maken. En ben heel benieuwd naar je boek!
  Wat is er overweldigend voor jou aan de resultaten?

  Grt, marjolein

Edwin Evers - 27 oktober, 2016

nou voor mij lijkt het heel goed te zijn dus ik ga t doen

  Marjolein Koetsier - 28 oktober, 2016

  Top Edwin! Grt, Marjolein.

Cecilia - 27 oktober, 2016

Lijkt me leuk om to proberend, dus ik doe mee!
Moet het in de ochtend???

  Marjolein Koetsier - 28 oktober, 2016

  He Cecilia,

  wat leuk dat je meedoet.
  De ochtend is voor mij altijd prettig, maar ik begrijp dat dat voor iedereen anders kan zijn. Een vast moment op de dag, maakt dat het wat sneller een gewoonte wordt, dat wel.
  Maar vanochtend schoot het er bij mij dus al bij in. Slecht begin! Dus ik vind voor vandaag nog een ander moment.
  Lfs, marjolein

Marjolein Koetsier - 1 november, 2016

En hoe vergaat het jullie? Lukt het een moment te kiezen? Bij mij gaat het goed. Alleen al het feit dat ik het nu regelmatiger doe, geeft me al een beter gevoel. Ook merk ik, dat het glimlachend inademen van invloed is op mijn stemming. Mijn dag begint goed!!

Barbara Wessel - 6 november, 2016

Beste Marjolein,
Wat een mooie tip!
Heel af en toe doe ik een klankmeditatie alleen, maar elke dinsdagochtend doe ik dat in een groep(je) in een meditatiecentrum in Amsterdam. Heel fascinerend. Het is zo eenvoudig, we volgen in feite de eerste vier stappen die jij beschrijft, en dan volgt een intentie of thema, dat wordt ingebracht door de begeleider. Dat kan een woord zijn, of een klein stukje tekst. Denkend en voelend gaan we ‘klank geven’ aan die intentie, en daarbij luisteren naar onszelf en naar de feedback die we krijgen van elkaar en van de ruimte. Het fascinerende is dat het zo eenvoudig is, en dat het elke keer weer boeiend is en ook elke keer verschillend.

  Marjolein Koetsier - 6 november, 2016

  Ha Barbara, dank voor je reactie en mooie aanvulling. Wat een goed idee, om een intentie te verklanken. Wat bedoel je precies met luisteren naar de feedback van elkaar. Is dat klinkend of verbaal?

Comments are closed